Nejkrásnější panenky pro projekt Miss panenka Středočeského kraje – junior vyrobily děti ze Slabců na Rakovnicku

13.06.2018 23:36

 

Výherci charitativní soutěže Miss panenka Středočeského kraje – junior dnes v sídle Středočeského kraje slavnostně převzali diplomy,  odměny a také poukaz k návštěvě centrálního skladu humanitární pomoci UNICEF v Kodani. Účastníci soutěže vyráběli látkové panenky do projektu, jehož smyslem je přispět na očkovací program UNICEF. Nejkrásnější panenky Středočeského kraje jsou ze Slabců na Rakovnicku, kde v místní základní škole žáci vyrobili miss i obě vicemiss.

Do projektu se letos zapojilo 42 škol a institucí péče o děti ze středních Čech. Druhý ročník soutěže v březnu vyhlásil pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové český UNICEF.

Středočeské děti letos vyrobily 136 panenek. O nejkrásnější se hlasovalo na facebooku UNICEF ČR. V hlasování zvítězila s 940 hlasy panenka Eliška, druhé místo obsadila s 311 hlasy panenka Adisa a třetí místo získala s 272 hlasy panenka Majda. Všichni vítězní autoři jsou žáky ZŠ Slabce. Hlasování o nekrásnější panenku vyvolalo i letos mimořádný zájem, ve facebookové galerii nasbíraly panenky celkem 3 678 hlasů.

„Panenky jsou už od nepaměti jedním ze symbolů dětství. Ty látkové, které v rámci projektu vyrábějí i děti ze Středočeského kraje, navíc slouží k tomu nejcennějšímu na světě – k záchraně dětských životů,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Soutěž Miss panenka je součástí projektu Adoptuj panenku a zachráníš dítě, který na podporu očkovacích programů v nejchudších zemích světa český UNICEF rozvíjí již od roku 2002. Všechny panenky z letošního ročníku soutěže budou postupně k dostání v e-shopu UNICEF ČR k symbolické adopci. Cena jedné panenky je 600 Kč, což odpovídá nákladům na očkování pro jedno dítě. Každým rokem se díky očkování podaří zachránit život až 3 milionům dětí. 

„Máme velkou radost, že zájem o letošní ročník byl tedy oproti předchozímu roku téměř dvojnásobný. Autoři tří vítězných panenek s nejvyšším počtem hlasů budou mít možnost navštívit centrální sklad UNICEF v Kodani, odkud je humanitární pomoc rozesílána do celého světa,“ uvedla Pavla Gomba, výkonná ředitelka českého UNICEF.

 

odkaz: www.kr-stredocesky.cz/web/urad/home/-/blogs/nejkrasnejsi-panenky-pro-projekt-miss-panenka-stredoceskeho-kraje-%E2%80%93-junior-vyrobily-deti-ze-slabcu-na-rakovnicku?_33_redirect=https%3A%2F%2Fwww.kr-stredocesky.cz%2Fweb%2Furad%2Fhome%3Fp_p_id%3D33%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-4%26p_p_col_count%3D1

 

Panenka Majda s červenými vlasy patří naší Adélce Opatrné.

 

panenky.jpg (153772)

panenky2.jpg (112695)