Stanice HZS Rakovník: Rakovničtí profesionální hasiči dostali nové vybavení, přispělo na něj také město

24.10.2014 14:15

Rakovničtí profesionální hasiči dostali nové vybavení, přispělo na něj také město


Dne 7. října 2014 se v prostoru víceúčelového sálu stanice HZS Rakovník uskutečnilo slavnostní setkání u příležitosti zařazení nové požární techniky do výjezdu stanice Rakovník HZS Středočeského kraje.
Na setkání byli pozváni zástupci města Rakovník a právnických osob, kteří se podíleli na finančních, či věcných darech a zástupci složek IZS okresu Rakovník. Mezi největší přispěvatele patří město Rakovník, které na základě smlouvy o sdružení prostředků na činnost jednotky požární ochrany
v letošním roce, poskytlo finanční příspěvek.


Za poskytnuté finanční prostředky byly pořízeny pro stanici Rakovník:

 

- gumový člun ZODIAC MilPro ERB 400 s motorovým pohonem a lodním přívěsem,
- oscilační monitor POKET,
- elektrický ventilátor RAMFAN EFI120XX.


Další část sponzorských příspěvků se využije na pořízení valníkového kontejneru pro potřebu zásahové činnosti stanice HZS Rakovník a celého HZS Středočeského kraje při likvidaci mimořádných událostí.
V rámci spolupráce se zdravotnickou záchrannou službou byl na stanici Rakovník získán automatický externí defibrilátor Heart Start FRx Philips, který zkvalitní poskytování první pomoci při zásazích a mimořádných událostech, ale i při poskytnutí první pomoci zasahujícím hasičům.

U příležitosti této akce byla představena nová cisternová automobilová stříkačka CAS 30/9000/540-S3VH, která byla pořízena nákladem 6.749.380,– Kč vč. DPH z investičních a mimorozpočtových zdrojů HZS Středočeského kraje, vyrobena v roce 2014 dodavatelem THT Polička, s.r.o.

Všem zúčastněným byl jako výraz poděkování předán pamětní list.

 

Fotografie zde: hasicikostelik.rajce.idnes.cz/Rakovnicti_profesionalni_hasici_dostali_nove_vybaveni

Ve formě pdf zde: http___www.pozary.pdf (46996)

POŽÁRY.cz - ohnisko žhavých zpráv - AKTUÁLNĚ - odkaz na tento článek: www.pozary.cz/c/96643